INA I ‘PRUŽIMO RUKE’ U AKCIJI Krizi unatoč, igraonica u Z. Topolovcu ide dalje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZRINSKI TOPOLOVAC – Zahvaljujući zajedničkoj suradnji Socijalne zadruge ‘Pružimo ruke’ i kompanije INA kao pokrovitelja, u Zrinskom Topolovcu, najmanjoj općini u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, petu godinu za redom je organizirana igraonica za najmlađe mještane. Čitava priča započela je još 2016. godine, uređenjem i opremanje prostora u zgradi Općine, dok je kasnije INA osigurala sredstva za nastavak provedbe projekta. Iako je Zrinski Topolovac jedna od rijetkih općina u središnjoj Hrvatskoj u kojoj nemaju problema s natalitetom, vlastiti vrtić nemaju, pa im ovakva podrška jako puno znači.

-Posebno to znači roditeljima i našoj djeci jer oni inače nemaju priliku podružiti se sa svojim vršnjacima na ovaj način. Igraonica je mjesto gdje na stručan i kvalitetan način mogu provesti dva sata vremena jednom tjedno – kaže načelnica Zrinskog Topolovca Jasna Mikles Horvat. Dodaje kako je igraonica i izvrsna priprema za osnovnu školu.

-To im puno znači zbog socijalizacije. Oni znaju pristupiti drugoj djeci, znaju podijeliti igračke, pogotovo oni koji doma nemaju braću i sestre – kaže Mikles Horvat.

Đurđa Adlešič, upraviteljica socijalne zadruge ‘Pružimo ruke’ je istaknula kako joj je posebno drago što je ovaj model rada s najmlađima prepoznat i u drugim sredinama.

-Ja se nadam da će ne nakon ovoga pokazati društvena odgovornost i nekih drugih tvrtki kojima je novac koji se ulaže u ovakve projekte malen, a za male sredine velik. Drago mi je što INA od ovoga projekta nije odustala ni sada, kada i sami imaju velikih poteškoća. Dakle, pet godina radimo zajednički na ovom projektu, u koji su uključene djelatnice bjelovarskog vrtića koje ovo rade u svoje slobodno vrijeme, sa roditeljima koji također ne odustaju i sa djecom koja se vesele, tako da nema razloga da ovaj projekt ne ide dalje – zaključila je Adlešič.

 

 

Prezadovoljni zbog igraonice su i roditelji topolovačkih mališana. Među malenim polaznicima je i 4,5-godišnja Gabrijela Smrček, i to kao već treće od ukupno četvero djece iz obitelji Smrček.

-Igraonice su vrlo korisne za djecu, ovdje nauče razne pjesmice, zabavljaju se i lijepo im je. Mislim da im je to jako dobra priprema za osnovnu školu, uvjerila sam se to na primjeru prvih dvoje djece – kazala nam je Gabrijelina majka Silvija. Na pitanje u čemu je tajna odlične topolovačke natalitetne prakse, smije se i odgovara:

-Jednostavno, dobra smo općina!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!