NAGRADA MATO LOVRAK Pobijedila je aktualna tema

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Iako zbog epidemioloških preporuka u nešto skromnijem obliku, dodjela Nagrade Mato Lovrak za najbolji dječji roman u Velikom Grđevcu nije izostala. Jednoglasnom odlukom žirija najboljim romanom koji je objavljen 2019., je proglašen “Moj tata Plavac” Melite Rundek. Knjiga je to koja djecu uči da je dobro biti pošten, a upravo je to itekako važno u današnjem svijetu poremećenih vrijednosti, ističe predsjednik Povjerenstva Stjepan Hranjec.
-U tom našem vremenu, kako u romanu autorica veli, zabluda i varki žive prijestupnici i kriminalci koji se predstavljaju kao ugledni poslovni ljudi, a s druge strane su mali ljudi, pošten svijet koji je u očima većine naivan, ukratko bismo rekli Dudek – rekao je Hranjec.
Glavni junak, otac troje djece, je policajac koji se u svom poslu vodi čašću i poštenjem iako ga ono košta i degradacije na poslu. No, poštenje na kraju trijumfira. Autorica, Melita Rundek se nada da će čitatelji zapamtiti barem ono što se proteže kroz cijelu knjigu.
-To su čast i poštenje zato što nam čast i poštenje trebaju u svim vremenima i o njima ne treba napisati samo jednu knjigu već treba napisati 101 knjigu-naglasila je Rundek.
Na ovogodišnji natječaj za Nagradu Mato Lovrak nije stigla 101 knjiga, ali su ih prijavljene respektabilne 23. Autoricu najbolje je pozdravio i načelnik Velikog Grđevca Tomislav Pavlečić.
-Čestitao bih dobitnici nagrade i želim joj još puno ovakvih romana u budućnosti – zaključio je Pavlečić.
Melita Rundek je Nagradu Mato Lovrak osvojila i 2014. s romanom “Izgubljena u ormaru”.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!