3.7
(3)
BJELOVAR – Mihael Topljak, učenik 2. C razreda 3. Osnovne škole Bjelovar, na Međunarodnom likovno-literarnom natječaju osvojio je treću nagradu za svoju pjesmu i likovno-literarni rad naziva “Volim”. Napomenimo da se natječaj provodio prošle školske godine kada je Mihael bio 1. razred što je dodatan plus na ovaj pravi dječji uspjeh. Mihaelov, ali i ostale likovno-literarne radove još uvijek je moguće pogledati u Gradskom muzeju Bjelovar gdje je izloženo oko 80 radova nagrađenih i nenagrađenih učenika iz Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i ostatka svijeta. Izložba je otvorena do 24. listopada. Među ostalima, u muzeju se nalazi i Mihaelova pjesma koja je i oslikana.
Kad je nebo plavo kao lan
Volim reći: Dobar dan!
Kad san dobije moć
Volim reći: Laku noć!
Volim kad mi baka čita bajke,
Najviše volim kad trčim
U zagrljaj majke.

– Radove smo pisali u školi i to uz malu pomoć mentorice. Sam se zanimam za pisanje i zato sam se odlučio probati – rekao je Mihael.
Mentorica koja je Mihaelu pomagala, ali ga i motivirala je Suzana Turković, učiteljica savjetnica iz 3. Osnovne škole Bjelovar.
Foto: Mihael Topljak, fotografiju ustupila majka
– Mi učitelji trebamo motivirati djecu jer oni nemaju informacije o natječajima. Ove godine natječaj je bio Jezik – riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost. Na satu smo razgovarali što za njih znači jezik, izdvajali su riječi koje njima nešto znači i koje vole. Na osnovu tih riječi sastavljali su pjesme, a kasnije su riječi i oslikavali – rekla je Turković.
Sudeći prema sadržaju pjesme, Mihaelova obitelj bila je oduševljena.
– Reakcije su super i svi su bili iznenađeni. I roditelji, baka, djed, svi su ponosni na mene – kaže Mihael.
Inicijatori i organizatori Međunarodnog likovno-literarnog natječaja su hrvatski umjetnici iz Njemačke, bračni par Ankica i Ante Karačić. Prije tridesetak godina odselili su u Njemačku i tamo se nastavili baviti umjetničkim radom i likovnim stvaralaštvom. Oni već godinama raspisuju natječaj za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu osnovnoškolske dobi iz Hrvatske. Na natječaj je ove godine pristiglo čak 800 radova djece hrvatskog podrijetla iz 16 zemalja. Među njima su i radovi djece iz Hrvatske pa i Bjelovarsko-bilogorske županije. Uz Mihaela Topljaka, još je 29 učenika sudjelovalo na natječaju dok ih je 14 nagrađeno. Čestitke svima. (D. Aleksić)

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Prosječna ocjena 3.7 / 5. Ukupno glasova: 3

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!