LIKOVNO-LITERARNI NATJEČAJ Od 800 pristiglih radova, 14 iz BBŽ nagrađeno!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Mihael Topljak, učenik 2. C razreda 3. Osnovne škole Bjelovar, na Međunarodnom likovno-literarnom natječaju osvojio je treću nagradu za svoju pjesmu i likovno-literarni rad naziva “Volim”. Napomenimo da se natječaj provodio prošle školske godine kada je Mihael bio 1. razred što je dodatan plus na ovaj pravi dječji uspjeh. Mihaelov, ali i ostale likovno-literarne radove još uvijek je moguće pogledati u Gradskom muzeju Bjelovar gdje je izloženo oko 80 radova nagrađenih i nenagrađenih učenika iz Bjelovarsko-bilogorske županije, ali i ostatka svijeta. Izložba je otvorena do 24. listopada. Među ostalima, u muzeju se nalazi i Mihaelova pjesma koja je i oslikana.
Kad je nebo plavo kao lan
Volim reći: Dobar dan!
Kad san dobije moć
Volim reći: Laku noć!
Volim kad mi baka čita bajke,
Najviše volim kad trčim
U zagrljaj majke.

– Radove smo pisali u školi i to uz malu pomoć mentorice. Sam se zanimam za pisanje i zato sam se odlučio probati – rekao je Mihael.
Mentorica koja je Mihaelu pomagala, ali ga i motivirala je Suzana Turković, učiteljica savjetnica iz 3. Osnovne škole Bjelovar.
Foto: Mihael Topljak, fotografiju ustupila majka
– Mi učitelji trebamo motivirati djecu jer oni nemaju informacije o natječajima. Ove godine natječaj je bio Jezik – riječ, maska, ljubav, štit i mač, umjetnost. Na satu smo razgovarali što za njih znači jezik, izdvajali su riječi koje njima nešto znači i koje vole. Na osnovu tih riječi sastavljali su pjesme, a kasnije su riječi i oslikavali – rekla je Turković.
Sudeći prema sadržaju pjesme, Mihaelova obitelj bila je oduševljena.
– Reakcije su super i svi su bili iznenađeni. I roditelji, baka, djed, svi su ponosni na mene – kaže Mihael.
Inicijatori i organizatori Međunarodnog likovno-literarnog natječaja su hrvatski umjetnici iz Njemačke, bračni par Ankica i Ante Karačić. Prije tridesetak godina odselili su u Njemačku i tamo se nastavili baviti umjetničkim radom i likovnim stvaralaštvom. Oni već godinama raspisuju natječaj za djecu Hrvata u iseljeništvu i djecu osnovnoškolske dobi iz Hrvatske. Na natječaj je ove godine pristiglo čak 800 radova djece hrvatskog podrijetla iz 16 zemalja. Među njima su i radovi djece iz Hrvatske pa i Bjelovarsko-bilogorske županije. Uz Mihaela Topljaka, još je 29 učenika sudjelovalo na natječaju dok ih je 14 nagrađeno. Čestitke svima. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!