SOLIDARNOST NA DJELU Nova akcija za pomoć najpotrebitijima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Gradsko društvo Crvenog križa Grubišnog Polja provelo je 48. sabirnu akciju “Solidarnost na djelu”. Zbog poznate pandemijske situacije, ove godine aktivisti nisu odlazili u kuće donatora, već je novac prikupljan na grubišnopoljskom trgu. Akcija je to koja se provodi na nacionalnom nivou u sklopu redovnih aktivnosti Hrvatskog Crvenog križa. U akciji veliku ulogu imaju aktivisti i volonteri te građani čiji su dobrovoljni prihodi ključ cijele priče.
– Akcija se ne može provoditi kao prijašnjih godina već smo odlučili izaći u javnost. Uz pomoć volontera, prikupljamo sredstva i građanima uručujemo bonove zahvalnosti za dobro djelo koje učine – kaže ravnateljica Crvenog križa Grubišno Polje Alenka Soldan.
Dosadašnje sabirne akcije bile su provođene u suradnji s osnovnim školama Grubišno Polje i Veliki Grđevac.
– Nastavili smo suradnji s osnovnim školama Grubišno Polje i Veliki Grđevac, a malo smo i prošili suradnju na srednju školu Bartola Kašića Grubišno Polje. Srednja škola nam je omogućila da srednjoškolci budu volonteri i tako s nama provode akciju – rekla je Soldan.
Dio prikupljenih sredstava bit će namijenjen za financiranje školske kuhinje djeci slabijeg imovinskog stanja dok će dio biti dodijeljen kroz hranu i odjeću najsiromašnijim osobama s područja Grubišnog Polja i Velikog Grđevca. Nova akcija prikupljanja bit će ponovno 19. listopada od 9 do 12 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Grubišnom Polju. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!