BILOGORSKA KONJIČKA STAZA Prva certificirana u Hrvatskoj!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na obroncima Bilogore vrtoglavom brzinom razvija se novi vid turizma, riječ je o turizmu koji uključuje boravak u prirodi i rekreaciju, za koji mnogi smatraju kako je idealna i sve traženija kombinacija. Naime, na Izletištu Vrata Bilogore predstavljena je Bilogorska konjička staza.
– Bilogorska konjička staza prva je certificirana konjička staza u Hrvatskoj. Posljednjih mjeseci svima nam je bilo teško, a turizam je zapravo najpogođenija grana. No, mi s promocijom nastavljamo. Smatram da je ovo izuzetna prilika da istražujemo ono što nam je bilo doma i u okruženju, a da na to nismo obraćali pozornost – rekla je Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Bilogora Bjelovar.
Bilogorska konjička staza pruža brojne pogodnosti ljubiteljima ove vrste rekreacije, napominje Kelek.
– Bilogora zbog svojeg geografskog obilježja jedna je od najboljih destinacija za razvoj konjičkog turizma, ali ne samo konjičkog već i cikloturizma. Sa svojim blagim obroncima idealna je za sve oblike tih “outdoor” aktivnosti. Važni su i popratni sadržaji koji se nalaze na toj stazi – manji punktovi, izletišta, OPG-ovi – zaključuje Kelek. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!