DANI VOĆA Svojim proizvodima predstavilo se više od 50 izlagača

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu održana je najznačajnija županijska manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina, 22. Dani voća Koprivničko-križevačke županije. Ovogodišnja manifestacija, na kojoj se predstavilo pedesetak izlagača, održana je uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera kako bi se unatoč novim zdravstvenim okolnostima, uvjetovanim pandemijom koronavirusa, zadržao kontinuitet u promociji poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje voća i voćnih prerađevina, a ujedno i proizvođača s područja naše županije.

Manifestaciju je otvorio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je zahvalio izlagačima na odazivu te naglasio važnost očuvanja domaće proizvodnje i podrške malim proizvođačima.
-Poticanje domaće proizvodnje naših OPG-ova je vrlo bitno, a Županija to podržava na mnoge načine. Potenciramo domaću proizvodnju i isto tako gledamo da se štiti domaći proizvod te da djeca u školama dobiju kvalitetan i dobar zdravi obrok. Hvala svim izlagačima što su došli prezentirati svoje proizvode, želimo im uspjeh u daljnjem radu i nadamo da će i kroz ovu manifestaciju lakše plasirati svoje proizvode, istaknuo je zamjenik Ljubić.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković kazao je kako manifestacija ima veliki značaj.
-Ova tradicija traje 22 godine i ovaj jedan dan u godini svih OPG-ovi s područja dolaze ovdje izložiti svoje proizvode. Kod nas nije problem proizvodnja, već plasman na tržište, ponajviše odnos s našim trgovačkim lancima. Zbog toga puno ulažemo u turizam kako bi naši proizvođači lakše plasirali svoje proizvode, dodao je Lacković.

Nakon kulturno-umjetničkog programa u kojem su nastupili KUD Petar Preradović, Ženski vokalni sastav Đurđevčice, ŽSV Katarene i GS Gorbonuk, proglašeni su najljepše uređeni izlagački prostori koje je odabrao stručni žiri. Prvu nagradu osvojio je OPG Lasić iz Carevdara, drugu OPG Matica iz Đurđevca, a treću OPG Kosec iz Kunovec Brega.

Manifestaciji su prisustvovali i potpredsjednici Županijske skupštine Verica Rupčić i Marijan Ružman, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać i direktor HGK- ŽK Koprivnica Krunoslav Vitelj. Glavni organizator 22. Dana voća je Koprivničko-križevačka županija, a u suorganizaciji su sudjelovali Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede, Grad Đurđevac, Turistička zajednica Grada Đurđevca te županijska Udruga voćara i proizvođača voćnih prerađevina.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!