GRABE KA CILJU Argonauti ‘lome’ Jadran, u Rogoznici ih čeka Šime

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KORČULA – Bjelovarski Argonauti uspješno su jučer odradili prvu rutu svoje Jadranske pustolovine, preveslavši gotovo 150 kilometara od Šipana do Šćerda. U ruti od ukupno 650 zacrtanih kilometara, kažu, to je samo dio u povijesti koji svakim zaveslajem ispisuju.

Humanitarni karakter ovog projekta daje im dodatno optimizam i snagu u ovoj Jadranskoj pustolovini. Hvalevrijedan poduhvat pomno prate svi ali posebno oni koji svakodnevno ostaju bez daha, ljudi oboljeli od hipertenzije pluća. Upravo iz toga razloga, na pola puta rute od Prevlake do Savudrije, u Rogoznici, u srijedu između 14 i 16 sati, udruga Plava krila organizira je fotografiranje s Argonautima, odnosno novo-milenijsku fotografiju s malim brojem ljudi, ali sa scenografijom koju potpisuje slavni Šime Strikoman. Njegova je to 719 milenijska fotografija. Već su pripremljene velike plave usne dimenzija 12×15 metara s natpisom na engleskom jeziku CURE PH, što je logo koji koristi Europska udruga oboljelih od PH.

Nakon fotografiranja u Rogoznici pred ekipom je još puno valova, a veslat će i po noći. U ekipi kažu kako cjelodnevno veslanje iziskuje izmjene, veliki napor, a prosječna brzina kanua je 8 do 10 km na sat, ovisno o vjetru, s otprilike 44 zaveslaja u minuti.

Mala, ali snažna ekipa spremna je doći do cilja i na taj način uz puno truda pokazati da se pozitivnim razmišljanjem i djelovanjem, zdravim životom i sportom može puno, pa i preveslati Jadran u rekordnom roku!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!