LAŽNA DIPLOMA Radio u školi 18 godina i spremio u džep 1,3 milijuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Policijski službenici PU Virovitičko-podravske dovršili su kriminalističko istraživanje na 66-godišnjakom za koje se sumnja da je  18 godina radio u jednoj slatinskoj školi temeljem lažne diplome. Policija je prijevaru počela istraživati nakon što se lažni nastavnik već umirovio.

-Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je  66–godišnjak, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio kazneno djelo prijevare , tako što je tijekom mjeseca lipnja 2001.godine nabavio krivotvorenu diplomu Filozofskog fakulteta Novi Sad o stečenom visokom obrazovanju, a na temelju koje je u vremenskom periodu od 11. listopada 2001.godine do 31. kolovoza 2019.godine, ostvario radni odnos u na području grada Slatina, te isto tako stekao protupravnu imovinsku korist u vidu isplate plaća u iznosu većem od 1.360.000,00 kuna. U svezi navedenog biti će podneseno posebno izvješće ODO Virovitica – stoji u priopćenju iz policije.

Podsjetimo, postupak provjera u svjedodžbi zaposlenih u prosvjeti resorno ministarstvo pokrenulo je početkom prošle godine, a od tada je u sustavu otkriveno 60-ak lažnih isprava. Istrage i dalje traju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!