OBUSTAVA ISPORUKE LIJEKOVA Allouch: Imamo zaliha za mjesec dana

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zbog duga koji je dosegao vrtoglavih pet milijardi kuna veledrogerije su danas obustavile isporuku lijekova 33 bolnice u Hrvatskoj. Iako još nisu dobili službenu obavijest o tome, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. Ali Allouch kaže kako nije isključena mogućnost da je i bjelovarska bolnica na popisu. Nema bolnice u Hrvatskoj koja nije dužna, no situacija u Bjelovaru je ipak povoljnija nego u nekim drugim gradovima, tvrdi Allouch.

– Možemo reći da je naš dug, u odnosu na druge bolnice, ipak nešto manji – kaže Allouch.

Ravnatelj bolnice Ali Allouch

Iako nije otkrio koliko se od ukupno pet milijardi kuna duga odnosi na bjelovarsku bolnicu, Allouch ističe kako je bjelovarska bolnica po trajanju duga u donjem dijelu ljestvice.

– Uglavnom se priča o dugu preko 365 dana. U odnosu na druge bolnice, mi spadamo u donji dijelu ljestvice s manjim brojem dana – rekao je Allouch.

Razloga za paniku nema jer bjelovarskoj bolnici za sada ne prijeti nestašica lijekova, ističe ravnatelj.

– Još sigurno imamo lijekova za sljedećih mjesec dana tako da tada to nećemo ni osjetiti. Ipak, prijetnja i problem su ozbiljni, ali nije do nas. To bi se trebalo rješavati na nekom većem nivou – rekao je Allouch.

Ravnatelj bjelovarske bolnice vjeruje kako će država i veledrogerije pronaći rješenje jer posljednje što treba, posebice za vrijeme pandemije, su prazne bolničke ljekarne.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!