STAMBENO PITANJE Općina objavila javni poziv mladim obiteljima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Općina Veliki Grđevac objavila je javni poziv mladim obiteljima za dodjelu potpora za rješavanje stambenog pitanja na području Općine. Putem tog programa osigurane su dvije potpore – Potpora za kupnju stambenog objekta ili građevinskog zemljišta ili gradnje kuće, te Potpora za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća ili stanova.
– Htjeli smo mještanima dati do znanja da mislimo na mlade i na obitelji koje bi eventualno trebale ostati i raditi na području općine Veliki Grđevac – rekao je načelnik Tomislav Pavlečić.
Načelnik Tomislav Pavlečić
Interesa itekako ima, pa načelnik vjeruje kako će se pripremljen iznos od stotinu tisuća kuna, morati dodatno povećavati. A evo koliko mladi velikogrđevčani, zahvaljujući pomoći Općine, mogu očekivati novčanih sredstava.
– Za kupnju prve nekretnine, gradilišta ili stana potpora je 15 tisuća kuna, a za Potporu za poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju gdje se radi o prostoru koji bi eventualno trebalo adaptirati, osigurali smo 10 tisuća kuna – kaže Pavlečić.
Osim ove najnovije pogodnosti, načelnik je napomenuo kako za djecu i mlade postoji i drugi niz pogodnosti i potpora kako bi im život bio lakši i ugodniji na području Velikog Grđevca. U svakom slučaju mladi velikogrđevčani mogu, osim konkretne novčane potpore, biti sigurni kako u Općini misle na njih i kako im je veoma važno mlade ljude zadržati na tom geografskom odličnom položaju. O blagodatima života na selu ne treba pretjerano niti govoriti. (M. Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!