DANI JABUKA Proizvođači apeliraju – uvijek birajte domaće!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski voćari okupljeni u braniteljsko-poljoprivrednu zadrugu Bilogorska košara Svjetski dan jabuka obilježavaju prodajom svojih proizvoda na bjelovarskom korzu. U godini kada je mraz poharao dio voćnjaka na ovom području, pa caruje uvoz važno je i na taj način ukazivati na prednosti domaće jabuke u odnosu na onu uvoznu, ističe Željko Ledinski.

– Mi kada prodajemo naše proizvode, imamo analize na 600 uzoraka dok kod proizvoda koji se uvoze niti jedan nije ni prošao analizu niti ima ikakav certifikat – rekao je Ledinski.
Građane je Ledinski stoga pozvao da uvijek, a ne samo danas na korzu, biraju domaće, a apel je uputio i onima koji odlučuju što će biti u trgovini.

– Apeliram na sve koji mogu da pomognu tome da se domaći proizvodi nađu na policama svih naših trgovina – kaže Ledinski.
Poljoprivrednici s bjelovarskog područja u tome imaju punu podršku Grada, poručio je s današnje manifestacije zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

– Uskoro se otvara trgovina Bilogorska košara u centru grada gdje će biti ekskluzivni proizvodi kao što je kvargl, majburger i drugi – ističe Brajdić.
Trgovinom će upravljati zadruga Bilogorska košara kojoj je cilj u budućnosti i otvoriti vrata novih tržišta, kaže upravitelj zadruge Dario Mustać.

– Cilj je da jednog dana napravimo skladišni prostor i da zadruga sama ima svoju preradu kako bi mogli ići prema drugim lancima te s izvozom prema van – rekao je Mustać.
Do tada će iskoristiti svaku priliku za promociju domaćih proizvoda. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!