“MI TO MOŽEMO” Podijeljena Uvjerenja o obrazovanju odraslih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Mi to možemo” – bjelovarski je projekt putem kojeg je 29 nezaposlenih osoba uspješno završilo programe obrazovanja odraslih. Projekt je u stopostotnom iznosu od 1,4 milijuna kuna financiran europskim novcem, a u njemu je, uz Grad Bjelovar, sudjelovala Udruga tjelesnih invalida Bjelovar i Udruga osoba oštećena sluha Bjelovarsko-bilogorske županije. Svih 29 polaznika dobilo je i zaslužena uvjerenja koja će im uvelike pomoći pri budućem zapošljavanju. Kroz projekt su polaznici mogli pohađati programe za računalnog operatera, samostalnog knjigovođu, suradnika za pripremu i provedbu EU projekata te internet marketing.

– U projektu je planirano i provođenje informativnih radionica o pravima i mogućnostima nezaposlenih osobama, treninzi i radionice za jačanje samopouzdanja i osnaživanja nezaposlenih osoba za bolji pristup radu, osvješćivanje važnosti suradnje timskog rada i vlastitih poduzetničkih kompetencija, samozapošljavanje, socijalno poduzetništvo te usluge mentorstva. Svim polaznicima čestitam i nadam se da ćete uz nove kompetencije naći i posao – rekla je zamjenica gradonačelnika, Valna Bastijančić Erjavec.

Voditeljica projekta Ivana Bekavac kaže da nije bilo lako, trebalo je učiti, ali se i prilagoditi novim dnevnim obvezama. No, polaznici su dokazali da oni to mogu i žele.
– Do sada smo kroz projekt, koji traje još do travnja sljedeće godine, uključili 51 osobu od kojih je 40 dugotrajno nezaposlenih osoba sudjelovali u programima obrazovanja. Mogu se pohvaliti da smo početkom mjeseca u projekt priključili još 15 osoba koje će početkom siječnja sljedeće godine također završiti program. Time ćemo premašiti brojku od 60 osoba koje smo željeli uključiti u projekt što dokazuje da je program vrlo uspješan – rekla je Bekavac.
Zahvalu Gradu ispred Udruge tjelesnih invalida Bjelovar uputila je Ljuba Štefinec.
– Kroz ovaj projekt je šest naših osoba s tjelesnim invaliditetom završilo određene stručne sposobnosti koje im pomažu pri zapošljavanju, pet za računalnog operatera i jedna je polaznica završila za samostalnog knjigovođu. U nastavku osposobljavanja imamo još tri člana. Naši članovi sudjelovali su i na radionicama gdje im je omogućena izgradnja i poticanje samopoštovanja i samopouzdanja – rekla je Štefinec.

Jedan od prvih polaznika koji se sada može pohvaliti zvanjem računalnog operatera je i Ivan Pažur.
– Bilo je fenomenalno odraditi nastavu online putem. Jedan sam od prvih polaznika koji je išao kod profesora Slobodana Kaličanina. Moram pohvaliti njega i cjelokupni Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar gdje su sve odlično organizirali. Bez posla sam od 2017. godine i ovo mi je puno pomoglo. S profesorom još mislim, ako bude dovoljno polaznika, ići i na smjer administratora baze podataka, a možda i za servisera računala – zaključio je Pažur. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!