NAGLI RAST Nova 44 slučaja zaraze, Covid u još jednom domu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije u posljednja 24 sata potvrđena su 44 nova slučaja bolesti COVID-19, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite. Riječ je o 29 osoba iz opće populacije te 15 osoba iz Doma za starije i teško bolesne osobe Senior Care iz Križevaca. Objekt u Križevcima je stavljen pod mjeru izolacije te je u tijeku epidemiološka obrada kontakata.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 107 slučajeva  bolesti COVID-19,  sedam osoba je oporavljeno, a na bolničkom liječenju je ukupno 27 osoba.

Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 372 slučajeva bolesti COVID-19.

S obzirom na povećanje broja oboljelih te epidemiološku situaciju na području županije Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi,  održavaju higijenski standard i dezinfekciju te poštuju Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice.

-Pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od ključne je važnosti za razdoblje pred nama  jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – poručuju iz Stožera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!