TRBUH GRADA Gužva na bjelovarskoj tržnici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Četvrtak i subota su, dobro je poznato, “udarni” prodajni dani bjelovarske tržnice, pa je i danas na njoj poprilična gužva. Gužva je u prolazima jer se Bjelovarčani opskrbljuju domaćim voćem i povrćem, a gužva je i na štandovima na kojima se može vidjeti svo bogatstvo jeseni – ima doduše još rajčica, ima i peruanskih jagoda, ali dominiraju ipak jabuke, paprika, poriluk, tikve i naravno zelje. Sada je glavna sezona prodaje zelja koje se kupuje najviše za kiseljenje jer treba se na vrijeme pripremiti za doba sarme. Prodaje ga i Dragan Bogdan iz Šandrovca koji na otprilike jednom hektaru ima što varaždinsko što bijelo zelje, a i jedno i drugo je za kiseljenje dobro. Dobra je, kaže Bogdan, i ova sezona.
-Ova je godina relativno dobra. Uspjeli smo ga sačuvati od korova. Bilo je kiše, kvaliteta je dobra, a prinos je vrhunski – ističe Bogdan.
U Malom Trojstvu je za zelje bilo malo previše kiše, kaže Mirjana Miloš. Zbog toga je bilo više korova, pa je trebalo i više raditi, ali više rada nije utjecalo na cijenu. Ona nije u odnosu na prošlu godinu poskupjela.
-Cijena je skoro i niža nego prošle godine. Onda je bila tri kune, a sada je dvije i pol kune – kaže Miloš.
Na prodaju se ni Miloš ni Bogdan ne mogu požaliti jer ona na bjelovarskoj tržnici, kažu, ide jako dobro. Sada će malo zastati pred blagdan Svih svetih, a onda će ponovno krenuti, a na bjelovarskoj se tržnici može kupiti i sve potrebno za taj blagdan. Ponude već ima i bogata je.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!