ŠKOLSKA SHEMA Za tri tisuće učenika – svježe i zdravo voće i povrće!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski doručak dobio je svoj nastavak. Po prvi puta tako će u Bjelovaru sve osnovne škole putem nacionalnog programa Školske sheme voća, povrća i mlijeka nabavljati svježe lokalne, zdrave i domaće proizvode. Osnovne škole dobile su priliku izabrati svog dobavljača, a njihov izbor upravo su poljoprivredni proizvođači udruženi u braniteljsko-socijalnu zadrugu “Bilogorska košara”. Grad Bjelovar ne dijeli svoje novce šakom i kapom već je tu da osigura plasman svojim poljoprivrednim proizvođačima, kaže dogradonačelnik Igor Brajdić.
Igor Brajdić
– Želimo da djeca u školi imaju zdravo i svježe voće i povrće, ubrano jutros u vrtu, a ne iz nekog trgovačkog centra ili tko zna od kuda. Grad Bjelovar ima poticaja za poljoprivredu, ali oni su točno strukturirani i ne dijele se šakom i kapom. Oko tri tisuće djece u svim našim osnovnim školama dobivat će svježe voće i povrće. Kada smo se dotaknuli Bjelovarskog doručka, nije cilj bio da djeca svaki dan jedu mrkvu, kelj, kupus i slično. Cilj je da djeca jedu raznovrsno – rekao je Brajdić.
Radi se o hvalevrijednom projektu i svim školama je u interesu da djeca jedu zdravo i svježe, napomenula je Ines Kapša, ravnateljica II. Osnovne škole Bjelovar.
– Zaista smatramo da je ovaj projekt hvalevrijedan i podržavamo ga. Konkretno u II. Osnovnoj školi Bjelovar 708 učenika jest će komad svježeg voća s našeg bilogorskog područja – rekla je Kapša.
Prema svemu sudeći, osnovnoškolce čeka raznovrsna ponuda, a ne samo jedan voćni plod poput jabuke.
– Vidim da je sada ponuda raznovrsnija tako da će biti šljiva, nektarina i ostalog voća pa će možda i učenici to rado posjeti. Svakako je to jedan korak naprijed – kaže Kapša.
Vjerujemo da će sada učenici sve rado pojesti jer dobro je poznato da smo svi ponekad izbirljivi i da nam dobro dođe više opcija. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!