ČAZMA NATURA Nekoliko gradilišta na najvećem projektu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ČAZMA – Zahuktali su se radovi na provedbi projekta Čazma Natura, najvrjednijeg projekta u povijesti Čazme. Cjelokupna priča je, podsjetimo, vrijedna 26 milijuna kuna. Pandemiji unatoč, na području grada je otvoreno više gradilišta.
– U završnoj fazi je uređenje interpretacijskog centra, a radi se o zgradi na trgu koja je isto dio projekta. Zelena tržnica u samom središtu grada također napreduje iz dana u dan. Pojavljuju se konture cijelog objekta koji će biti izgrađen. U završnoj fazi je i sportski park – kaže gradonačelnik Dinko Pirak.
FOTO Grad Čazma
Intenzivno se radi i na rukavcima stare rijeke Česme, na Medjama i na Vustju koji su prirodni rezervati i svojevrsne ribičke oaze. U završnoj je fazi i arboretum kod škole. No, ono najvažnije tek slijedi, a riječ je o izgradnji biološkog bazena.
– U tijeku je građevinska dozvola, a dobili smo i ono što smo čekali da bismo ju dobili – dokument od Ministarstva zdravstva o kakvoći vode. Morali smo taj dokument dobiti jer naše zakonodavstvo nije poznavalo biološke bazene kao javna kupališta – ističe Pirak.
Drugim riječima, čazmanski bazen bit će prvi te vrste u Hrvatskoj. Cjelokupni projekt trebao bi biti završen tijekom sljedeće godine. (S. Trgovac Martan)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!