DARFEST Festival namijenjen mladim glazbenicima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – U Daruvaru se krije jedan od najpopularnijih festivala namijenjen mladim potencijalnim glazbenicima – riječ je o Darfestu.
– Ovogodišnji Darfest održat će se isključivo u online varijanti. Kao i svake godine, raspisali smo natječaj na koji pristižu najbolje skladbe i izvođači. Zatim ćemo odabrati najbolje i postaviti ih na naše internetske stranice – rekao je Nedjeljko Pajtak, ravnatelj daruvarskog Pučkog otvorenog učilišta.
Potom slijedi glasovanje publike, ali i stručnog žirija, koji će i ove godine biti sastavljen od troje poznatih glazbenika. Pajtak pojašnjava i zašto je Darfest bitan mladim glazbenicima u usponu.
– Darfest služi kao platforma i odskočna glazba mladim izvođačima koji se ne mogu probiti na neke druge načine. Upravo onda mi pružamo takvu priliku. Zapravo je festival tako i dobio svoj renome i svi mladi pjevači na festivalu žele nastupiti – kaže Pajtak.
Bojan Jambrošić i Nina Kraljić tek su neka od poznatih estradnih imena koja su zahvaljujući Darfestu krenuli utabanim glazbenim vodama. (M.Čapo)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!