KORONAVIRUS Novi slučajevi u KKŽ, jedna osoba preminula

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije u posljednja 24 sata potvrđeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom. Epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite.

-U Općoj bolnici Koprivnica preminula je jedna osoba iz opće populacije s pozitivitetom na SARS – CoV-2 virus, a riječ je o osobi starije životne dobi koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet i liječila se uz potporu mehaničke ventilacije – navodi se u priopćenju Stožera.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 140 slučajeva bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 26 osoba. Od početka pojave koronavirusa zabilježeno je ukupno 452 slučajeva zaraze.

S obzirom na epidemiološku situaciju i pojačanu lokalnu transmisiju koronavirusa Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi,  održavaju higijenski standard i dezinfekciju te poštuju Odluku o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice. Pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!