POTPORE GOSPODARSTVU Sirač osigurao set mjera za spas poduzetništva

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Prvi put na potporu iz općinskog proračuna mogu računati sirački poduzetnici. Općina je ove godine uvela set mjera kojima žele pomoći onima malima na svom području, kaže načelnik Branimir Miler.
– S obzirom na to da je u Siraču obrtništvo bilo dosta slabo razvijeno jer preko 500 ljudi je radilo u svim ostalim tvrtkama, shvatili smo da moramo pomoći i ono malo obrtnika što imamo – rekao je Miler.
Sirač je pripremio set od ukupno devet mjera – od potpore za pokretanje gospodarskih aktivnosti, preko one za nabavu i ugradnju strojeva i opreme, pa do potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje. Poduzetnici mogu koristiti više mjera i kombinirati ih po potrebi, ali ukupno mogu dobiti najviše 70 tisuća kuna, a uz to moraju imati i svu potrebnu dokumentaciju.
– Onoliko koliko poduzetnici budu podnijeli zahtjev toliko ćemo mi još dodati, ali za sve moraju imati račune – kaže Miler.
Sirač je u proračunu za potpore poduzetnicima osigurao 150 tisuća kuna koje su na raspolaganju subjektima malog gospodarstva sa sjedištem na području te općine koji prema njoj nemaju duga. Javni poziv je otvoren do kraja godine osim ako se za to osiguran novac ne potroši prije toga. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!