POTPISIVANJE SPORAZUMA BCRD obnavlja Gradsku zgradu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Danas je svečano potpisan Sporazum o prijenosu imovine uložene u adaptaciju objekta Mjesnog odbora Stjepan Radić za potrebe realizacije EU projekata “Inkubator ideja”. Naime, u svibnju prošle godine Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva uputio je Gradu Bjelovaru zahtjev o partnerstvu, projekt je odobren te financiran u stopostotnom iznosu iz europskog socijalnog fonda. U prijevodu, tim sporazumom Grad ustupa Bjelovarskom centru prostor na 24 mjeseca za provedbu spomenutog projekta. Sporazum su potpisali predsjednik Bjelovarskog centra za razvoj civilnog društva Željko Pavleković i zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić. Ovo je projekt kakvog do sada nije bilo u Bjelovaru, ali niti u županiji, rekao je Pavleković.

– Posebno mi je drago što smo uspjeli s Gradom Bjelovarom postići ovakav dogovor kako bi oplemenili prostor Mjesnog odbora Stjepan Radić. Mislim da niti u Bjelovaru, a niti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ne postoje aktivnosti i ideje koje će se odvijati u prostoru. Zanimljivo je što će se uložiti znatna sredstva u uređenje i adaptaciju prostora. Aktivnosti budu namijenjene svim građanima, od srednjoškolaca pa do umirovljenika. Bit će to prostor u kojem će svi oni moći boraviti i služiti se računalima i internetom. U prostoru će biti na raspolaganju i dvije zaposlene osobe na puno radno vrijeme, a Centar će raditi pet dana u tjednu – rekao je Pavleković.

Grad Bjelovar podupire sve ono što mu daje određenu vrijednost, istaknuo je dogradonačelnik Igor Brajdić.
– Gospodin Željko Pavleković na moja je vrata pokucao negdje u svibnju 2019. godine te izložio ideju želi li Grad Bjelovar biti partner. Kada sam poslušao o čemu se radi, zajedno s cijelim timom u Gradskoj upravi, naravno da smo rekli da će Grad Bjelovar biti partner. Željko Pavleković oporbeni je gradski vijećnik u Gradskom vijeću, ali tim više, nama u Gradu to nije bitno, mlad smo tim, dobra ekipa i ne dijelimo ljude prema političkoj pripadnosti – ističe Brajdić.
Nakon što se projekt vrijedan dva milijuna provede, Mjesni odbor Stjepan Radić postaje nepokretna i neodvojiva imovina Grada Bjelovara. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!