PROGRAM ZAŽELI Dvadeset žena pomagat će 120 korisnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DEŽANOVAC – U program Zaželi, program kojim dugotrajno nezaposlene žene dobivaju posao, a stariji i nemoćni potrebnu pomoć, uključio se i Dežanovac. Na području te općine se provode dva projekta – jedan u suradnji s Končanicom, a drugi čiji je nositelj Udruga invalida Daruvar tako da će na području dežanovačke općine biti zaposleno dvadeset žena koje će brinuti o 120 krajnjih korisnika. Žene koje su zaposlene dolaze najvećim dijelom s područja te općine, kaže načelnik Josip Stjepanović.

– Sve žene koje su se prijavile dobile su posao. Čak se s našeg područja nije prijavilo dovoljno žena. Prijavilo ih se 18 tako da će dvije žene koje dolaze iz druge općine raditi kod nas – kaže Stjepanović.

Sve one će starijim i nemoćnim osobama s područja općine Dežanovac pomagati oko kućanskih poslova, dostave namirnica i lijekova. Korisnicima programa je upravo takva pomoć potrebna.

– Kako u našim općinama, tako i drugim, ostaje samo starije stanovništvo i njima je jako potrebna pomoć. Mislim da im je ovaj program zaista važan i zato se nadam da će biti zadovoljni – kaže Stjepanović.

Dvadeset žena će 120 krajnjih korisnika obilaziti godinu dana, a Stjepanović se nada da će se projekt nastaviti i nakon toga. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!