DNEVNI BORAVAK S nestrpljenjem se čeka nastavak projekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Dnevni boravak je projekt na koji su stariji mještani s područja Velikog Trojstva naviknuli i čije pokretanje s nestrpljenjem ponovno očekuju. Kako sada stvari stoje, ubrzo bi im se moglo posrećiti jer upravo se danas u Općini Veliko Trojstvo potpisuje dugoočekivan ugovor.

– Projekt odmah ide u provedbu i kroz njega se zapošljavaju dvije osobe. Provodimo ga zajedno s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i Općinom Veliki Grđevac. Svatko od nas zaposli po dvije osobe, a isto tako kupujemo i auto za potrebe provođenja projekta – rekao je načelnik Ivan Kovačić.

Dobrobiti dnevnog boravka, ali i očekivanja korisnika pobrojila je i Ankica Kramarić, voditeljica programa Pomoći u kući.

– Dnevni boravak doista je vrlo dobro funkcionirao. U njega smo dovozili naše korisnike iz svih 11 naselja te su se u boravku mogli družiti. Primjerice, netko iz Ćurlovca dugo nije vidio nekoga iz Maglenče. Neprocjenjiv je njihov susret i razgovori kako je bilo nekada, a kako je sada – kaže Kramarić.

Ništa manje važne nisu niti brojne radionice za starije korisnike, ali i posjet, primjerice, osnovnoškolaca što je svojevrsna međugeneracijska solidarnost. Uređen prostor i dalje čeka da se iskoristi na najbolji mogući način – na zadovoljstvo naših baka i djedova. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!