KORONA Manje oboljelih, ali i novi smrtni slučajevi u dvije županije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Među novozaraženima, 19 je osoba s područja grada Bjelovara,  četiri novozaražene osobe su s područja su Daruvara, tri s područja su općine Rovišće, a jedna novozaražena osoba s područja je općine Severin. Među novooboljelim osobama je troje zdravstvenih djelatnika. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 933 osobe.

Na području susjedne Koprivničko-križevačke županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze, a preminula je jedna osoba. Ondje je trenutno aktivno 140 slučajeva, a na bolničkom liječenju je 19 osoba.

-Podsjećamo kako danas, 27. listopada, na snagu stupa Odluka o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja  i uvode druge nužne epidemiološke mjere  i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja koju je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. S obzirom na epidemiološku situaciju i pojačanu lokalnu transmisiju koronavirusa, Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi,  održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama – poručuju iz koprivničko-križevačkog Stožera civilne zaštite.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!