STUDENTSKI GRAD Virovitica ima još jedan preddiplomski stručni studij

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VIROVITICA – Grad Virovitica sve više postaje studentski grad. Tako je, istaknuo je gradonačelnik Ivica Kirin, Virovitica dobila još jedan vrijedan preddiplomski stručni studij Drvne tehnologije.
– Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica potpisali su ugovor sa Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu – rekao je Kirin.
Studij je besplatan za sve one koji prvi put upisuju fakultet, zahvaljujući Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Virovitici koji sufinanciraju njegov rad.
– Grad i Županija po semestru financiraju preko 500 tisuća kuna. Važno je reći da se radi o studiju koji je vrlo važan, direktno pomaže našem gospodarstvu i postojećim gospodarskim kapacitetima. Stručni je to studij drveta koji će puno značiti drvnoj tehnologiji i proizvodnji namještaja razvijenoj u gradu Virovitici – kaže Kirin.
Na taj način se, ističe virovitički gradonačelnik, i gospodarstvu daje vjetar u leđa s obzirom na to da je u Virovitici razvijen drvni sektor.
– Direktna je to pomoć našem gospodarstvu, ali i još jedan dokaz da, osim stipendija koje se financiraju, dajemo i dodatni financijski obol te potičemo razvoj visokog školstva na području našega grada – kaže Kirin.
Studenti će znanja i u teoriji i u praksi stjecati u može se reći optimalnim uvjetima.
– Predavanja će se održavati u našim uređenim prostorima Visoke škole gdje se na tom dijelu kampusa nalazi i studentski restoran i studentski dom. No, ono što je najvažnije, svi studenti Drvne tehnologije imat će super uvjete za rad, laboratorij ili Panonski drvni centar kompetencija koji je prije nekoliko godina isfinanciran iz projekta EU. Namijenjen je kao direktna pomoć visokom školstvu, ali i gospodarstvu odnosno konkretno proizvodnji namještaja – rekao je Kirin.
Na taj se način, smatra Kirin, osigurava budućnost grada.
– Time radimo najbolje preduvjete i za dodatnu promijenu demografske slike. Želimo omogućiti mladima da steknu zvanja i da se zaposle na području našeg grada, županije, ali i cijele Hrvatske. Time stvaramo nove vrijednosti koje će se tek kapitalizirati u godinama koje su pred nama – zaključuje virovitički gradonačelnik.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!