KOMUNALAC ULAŽE Vlastitim sredstvima nabavili novo vozilo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski Komunalac nastavlja s ulaganjem u svoj vozni park. Ovih dana tvrtke je tako nabavila specijalizirano vozilo za prikupljanje otpada.

– Nabavili smo troosovinsko dvokomorno vozilo vrijedno milijun i 680 tisuća kuna. S PDV-om iznos doseže preko dva milijuna kuna. Vozilo financiramo vlastitim sredstvima našeg tekućeg poslovanja – kaže član Uprave tvrtke Josip Heged.

Jednom ovakvom kupovinom svake godine Komunalac na ovaj način obnavlja svoj vozni park, a ovo je već treće u nizu vozilo koje je bjelovarska tvrtka kupila vlastitim sredstvima. Ovoga puta, riječ je o specijaliziranom kamionu.

– Vozilo je namijenjeno za prikupljanje oporabljivih komponenti otpada koje kupimo na kućnom pragu i koje prikupljamo kroz naše EKO otoke postavljene na području pružanja usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada – ističe Heged.

Drugim riječima, Komunalac će od sada biti još efikasniji kad je riječ o zbrinjavanju otpada. Osim vlastitim sredstvima, tvrtka u vozni park ulaže i kroz projekte financirane sredstvima iz europskog proračuna. Tako je nedavno potpisan ugovor vrijedan 2,7 milijuna kuna s PDV-om, za projekt koji također podrazumijeva nabavu komunalnog vozila i nadogradnju za odvojeno prikupljanje otpada.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!