SPORTSKI GRAD Za 21 klub izdvojeno 720 tisuća kuna!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Garešnica je, može se reći, grad sporta. Grad u kojem prema posljednjem popisu stanovništva stanuje malo manje od deset i pol tisuća ljudi se može pohvaliti s 21 sportskim klubom. Najviše je nogometnih – ima ih čak 11, a uz njih su tu još oni rukometni, šahovski, ribički, stolnoteniski klub i dakako športsko-ribolovni. Svi se oni financiraju iz gradskog proračuna preko sportske zajednice koja samo ove godine za 21 klub izdvaja 720 tisuća kuna. Klubovi ih dobivaju sukladno kriterijima koji se prilagođavaju, tumači dogradonačelnik i predsjednik garešničke sportske zajednice Željko Rijetković.
– Iznos koliko pojedini klub dobije ovisi o rangu natjecanja kluba, njegovog statusa u smislu ima li u kategoriji mlađe uzraste ili ne, radi li s djecom ili ne i slično. Ima dosta kriterija – rekao je Rijetković.
Najveći dio kolača dobivaju klubovi s najvećim brojem uzrasnih kategorija – NK Garić i RK Garešnica dok primjerice nogometni klub u najnižem rangu – trećoj županijskoj ligi može računati na 15 tisuća kuna. Bez te pomoći mnogi od njih ne bi opstali.
– Nemaju druge izvore prihoda osim eventualno nekih ulaznica koje prodaju na utakmici, ali i to je u ovo korona vrijeme svedeno na minimum. To je možda nekih dvije do tri tisuće kuna za niže rangove kroz godinu – kaže Rijetković.
Većina malih klubova, navodi Rijetković, ima godišnji proračun od oko dvadeset tisuća kuna od čega je 15 tisuća gradskih koje se dakle raspoređuju kroz sportsku zajednicu. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!