SUKLADNO OKOLNOSTIMA Općinski rođendan bez velike fešte

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Približava se najvažniji dan u godini za mještane Velike Trnovitice. Naime, ta Općina 11. studenog obilježava svoj rođendan i ujedno štuje dan svog zaštitnika Svetog Martina. Navikli su Velikotrnovitičani na velike proslave i mnoštvo aktivnosti kako bi na najljepši mogući način obilježili minulu godinu, no nažalost, ove će godine rođendan slaviti na sasvim drugačiji način – sukladno vremenu u kojem se nalazimo.

Načelnik Ivan Marković

– Još uvijek nismo donijeli konačnu odluku što ćemo i kako ćemo ove godine. No, najbliže smo opciji da jednostavno održimo svečanu sjednicu službeno samo s vijećnicima bez ikakvih popratnih sadržaja. Možda bi eventualno bio protokol vezan uz svetu misu – rekao je načelnik Ivan Marković.

Svečana sjednica bila bi održana samo za vijećnike, a tom bi se prilikom dotaknuli nekih od najvećih projekata koji su obilježili posljednjih 365 dana.

– Nastavili smo u Novoj Ploščici izgradnju pješačke staze što nam je bio vrlo važan projekt s obzirom da je to drugo po veličini naselje u našoj općini. Završili smo s trećom fazom izgradnje – rekao je Marković.

Investicija je to od 450 tisuća kuna koja će itekako utjecati na sigurnost svih žitelja. Općina je povukla 300 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja dok su ostatak novca osigurali sami iz općinskog proračuna. Radilo se i na mnogobrojnim drugim projektima, a svi su na dobrobit žitelja i podizanja kvalitete života u tom dijelu županije. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!