COVID-19 I danas velik broj oboljelih u KKŽ, jedna osoba preminula

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije u općoj populaciji potvrđeno 39 novih slučajeva bolesti COVID-19, a jedna je osoba je preminula. Riječ je o osobi starije životne dobi, štićeniku Doma za starije i teško bolesne osobe „Senior care“ iz Križevaca, koja je u kliničkoj anamnezi imala značajan komorbiditet. Dio nalaza testiranih građana još se uvijek očekuje, u skladu s dinamikom obrade rezultata, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 213 slučajeva bolesti COVID-19. U posljednja 24 sata oporavilo se 18 osoba, a na bolničkom liječenju je 21 pacijent. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 583 slučajeva bolesti COVID-19.

S obzirom na epidemiološku situaciju, odnosno pojačanu lokalnu transmisiju koronavirusa i porast broja novoobljelih, Stožer apelira na sugrađane da se odgovorno ponašaju te strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju privatna druženja i okupljanja kao i općenito prostore u kojima se okuplja veći broj ljudi,  održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama.

-Pridržavanje svih mjera i  zdravstvenih uputa od ključne je važnosti jer samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti intenzitet širenje zaraze koronavirusa te time zaštititi vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – poručuju iz Stožera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!