NASTAVAK PROJEKTA ZAŽELI Cilj je bio povećati broj zaposlenih žena

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Na svoje najstarije stanovnike koji žive sami i potrebna im je pomoć nisu zaboravili u Končanici. Općina u suradnji s Dežanovcem provodi projekt “Zaželi bolje sutra” u kojem će zaposleno biti ukupno 20 žena koje će brinuti o 120 korisnika – deset žena i 60 starijih i nemoćnih po općini. No, u Končanici to nije jedini način na koji pomoć poput dostave namirnica i čišćenja dobivaju oni kojima je ona potrebna, ističe pročelnik Dalibor Tomašek.

– Mi smo partneri i Udruzi osobama s invaliditetom Daruvar koja je isto prošla projekt Zaželi. Na temelju tog projekta posao će dobiti još deset žena na području općine Končanica. Ukupno ćemo na području općine imati 20 žena i 120 korisnika – rekao je Tomašek.

Nisu u Končanici dvoumili treba li u to krenuti ili ne jer je to projekt čije su dobiti višestruke.

– Projekt se pokazao jako korisnim, kako za krajnje korisnike tako i za žene koje su se uspjele zaposliti. Sukladno tome, odlučili smo se samostalno prijaviti na drugu fazu projekta. Cilj nam je bio povećati broj žena, a to nam je i uspjelo jer sada imamo duplo više žena nego u prvoj fazi – kaže Tomašek.

U prvoj fazi je na području Končanice posao imalo osam žena. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!