VODOVODNA MREŽA Općina sve bliže pokrivenosti od 100 posto

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ŠTEFANJE – Šest milijuna kuna vrijedan projekt Općine Štefanje i dalje je u tijeku. Riječ je o izgradnji vodovodne mreže koja je do sada stigla do naselja Gornja Šušnjara čime je napravljena trećina radova. Uz Gornju Šušnjaru, vodovod će dobiti i općinska naselja Donja Šušnjara i Laminačke Ive što čini spoj od Martinca do Laminca. Radi se o nešto više od 9 kilometara vodoopskrbne mreže koja je projektirana još prije deset godina.

– Radovi su u tijeku. Dogovorena je i prva faza spajanja na magistralni vodovod Martinac – Donja Šušnjara. Radovi su završeni do Gornje Šušnjare te se pripremaju priključci. Posjetio nas je i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković s kojim smo razgovarali o nastavku gradnje – kaže načelnik Ivo Emić.

Samo ove godine, Hrvatske vode zajedno s Općinom Štefanje osigurale su preko 600 tisuća kuna. Osim toga, pripremljeni su projekti i za najmanja naselja.

– Već smo pripremili novu građevinsku dozvolu za naselje Blatnica, a u pripremi je i građevinska dozvola za naselje Starine – rekao je Emić.

Time bi se, dodaje načelnik, Općina Štefanje mogla pohvaliti pokrivenošću vodovodnom mrežom od 100 posto. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!