VODOVODNA MREŽA Općina sve bliže pokrivenosti od 100 posto

FOTO Općina Štefanje
5
(2)

ŠTEFANJE – Šest milijuna kuna vrijedan projekt Općine Štefanje i dalje je u tijeku. Riječ je o izgradnji vodovodne mreže koja je do sada stigla do naselja Gornja Šušnjara čime je napravljena trećina radova. Uz Gornju Šušnjaru, vodovod će dobiti i općinska naselja Donja Šušnjara i Laminačke Ive što čini spoj od Martinca do Laminca. Radi se o nešto više od 9 kilometara vodoopskrbne mreže koja je projektirana još prije deset godina.

– Radovi su u tijeku. Dogovorena je i prva faza spajanja na magistralni vodovod Martinac – Donja Šušnjara. Radovi su završeni do Gornje Šušnjare te se pripremaju priključci. Posjetio nas je i direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković s kojim smo razgovarali o nastavku gradnje – kaže načelnik Ivo Emić.

Samo ove godine, Hrvatske vode zajedno s Općinom Štefanje osigurale su preko 600 tisuća kuna. Osim toga, pripremljeni su projekti i za najmanja naselja.

– Već smo pripremili novu građevinsku dozvolu za naselje Blatnica, a u pripremi je i građevinska dozvola za naselje Starine – rekao je Emić.

Time bi se, dodaje načelnik, Općina Štefanje mogla pohvaliti pokrivenošću vodovodnom mrežom od 100 posto. (D. Aleksić)

Sviđa ti se ovaj članak?

Dodaj zvjezdicu za ocjenu

Prosječna ocjena 5 / 5. Ukupno glasova: 2

Hvala na ocjeni!

Prati nas na društvenim mrežama!