KORONAVIRUS Potvrđeno 70 novih slučajeva, neki nalazi kasne

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno 79 novih slučajeva bolesti COVID-19 u općoj populaciji, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite. Dio nalaza još se uvijek očekuje, u skladu s dinamikom obrade rezultata, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

-Ponovno skrećemo pozornost kako zbog povećanog priljeva izuzetih uzoraka koji svakog dana stižu u Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“  i Hrvatski zavod za javno zdravstvo, obrada uzoraka na SARS – CoV-2 virus s područja Koprivničko-križevačke županije može trajati i više od 48 sati od primitka. Informacije o pristiglim nalazima objavljivat ćemo kao i do sada, odmah po primitku službenih rezultata – poručuju iz Stožera.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 236 slučajeva bolesti COVID-19, a 31 osoba je od jučer ozdravila. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 663 slučajeva bolesti COVID-19.

Stožer apelira na građane koji se testiraju na SARS – CoV-2 virus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne. Također, epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.

-Podsjećamo i na epidemiološke preporuke povodom nadolazećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana, molimo građane za razumijevanje i suradnju te STROGO pridržavanje svih mjera. Na grobljima su osigurana dezinfekcijska sredstva, kako na ulazu, tako i na drugim prikladnim mjestima, a obvezno je korištenje zaštitnih maski na otvorenom zbog očekivano povećanog broja ljudi. Također, bit će organizirane ophodarske službe u smislu COVID redara, koji će kontrolirati pridržavaju li se građani mjera – kažu u Stožeru.

Mise na grobljima održavat će se u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenome Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kod kojih je obavezna fizička distanca od 1,5 metara i nošenje zaštitne maske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!