LED RASVJETA Uskoro novom rasvjetom obasjano 60 posto grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Moderna i štedljiva LED rasvjeta u gradu Grubišnom Polju radi se u fazama, a jedna od njih, ona četvrta, nije izostala ni ove godine. Tako četvrta faza ugradnje ekološki i energetski učinkovite led javne rasvjete iznosi 623 tisuće kuna od kojih će 300 tisuća kuna osigurati Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a ostatak Grad Grubišno Polje. Koga će sve obasjati novo svjetlo, otkriva gradonačelnik Zlatko Mađeruh.
Gradonačelnik Zlatko Mađeruh
– Sa četvrtom fazom mi ćemo pokriti negdje 60 posto rasvjete na području grada Grubišnog Polja. Prostor koji s ovom investicijom pokrivamo su naselja Dapčevački Brđani, Velika Dapčevica i Lončarica, Orlovac Zdenački, Poljani i Donja Rašenica – rekao je Mađeruh.
Mađeruh kaže da će LED rasvjetom tako biti obuhvaćen veći dio urbane zone grada. A trenutno se radi i na projektu Europske unije za pametne gradove.
– Želimo s jednog mjesta upravljati s javnom rasvjetom. I to ne u smislu samo upravljanja s paljenjem i gašenjem već i intenzitetom. Plan nam je kandidirati se na projekt Pametni gradovi i s tim projektom izaći prema Ministarstvu te naravno i proći – ističe gradonačelnik.
Projekt LED rasvjete uključuje zamjenu 300 starih armatura koje bi do kraja listopada trebale biti zamijenjene novima. (D. Aleksić)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!