KRATKOROČNO ZADUŽENJE Da bi mogli dovršiti važne projekte

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Oko velikih projekata, poput vrtića, industrijske zone te kanalizacije vrte se europski novci koji ponekad za sobom nose i probleme. Takva situacija nastala je u Grubišnom Polju, gradu koji je za sve svoje veće projekte dobio određenu svotu europskog novca, no ona na kraju nije dostatna za zatvaranje investicija.

– Dobiveni europski novci kao akontacija nisu dostatni za zatvaranje investicije, a mi moramo financirati cijelu investiciju i onda zatražiti povrat sredstava – kaže gradonačelnik Zlatko Mađeruh.

Investicija će se isplatiti do kraja pomoću bankovne kratkoročne pozajmice.

– Zapravo na neki način posudimo financijske investicije na projektima za koje ćemo naknadno dobiti novce. To znači da ne idemo u zaduženje nego stvaramo mogućnost da isplatimo barem na neki način tekuće projekte – rekao je Mađeruh.

Na posljednjem gradskom vijeću tako je gradonačelnik dobio zeleno svjetlo da s bankom potpiše sporazum o kratkoročnom zaduženju pomoću kojeg će se pokriti investicije. Riječ je o  prekoračenju na 12 mjeseci u iznosu od 3,5 milijuna kuna uz kamatnu stopu od 2,45 posto. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!