RAD ZA STARIJIMA Poziv koji će u budućnosti biti sve traženiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Nedavno je bio raspisan natječaj za ravnatelja velikogrđevačkog Centra za pomoć i njegu. Redovan je to postupak budući da se radi o ustanovi, a ne o udruzi, pa se ravnateljeva dužnost svakih pet godina produžuje. Sadašnji ravnatelj, Željko Vincek, na dužnosti je punih 11 godina, dakle od samog osnutka.

– Na dužnosti sam od samog početka, još od kada smo imali radni naslov “Pomoć u kući starijim osobama”. No, nakon tri godine osnovali smo ustanovu zato što je ponuđena druga mogućnost, a to je da možemo neke usluge raditi osobama koje su u platežnoj moći – rekao je Vincek.

Vincek pojašnjava i koji je omjer korisnika koji plaćaju naspram onih koji imaju pravo na besplatan obilazak.

– Zapravo je jako malo osoba u platežnoj moći koji bi tu uslugu htjeli i mogli platiti – kaže Vincek.

Takvih osoba je tek oko 15, dok je onih koje redovno obilaze i skrbe uz pomoć države o njima oko 150. Vincek svoj posao smatra – pozivom!

– Zahvalan sam i Bogu i svima što radim takav posao jer mene taj posao ispunjava. Drago mi je da mogu pomoći starijim osobama. Na teritoriju općine to je nešto još posebnije jer se srećem sa starijim osobama često, obilazim ih i razgovaramo – ističe Vincek.

Ovaj posao bit će jedan od poslova budućnosti, upozorava Vincek i naglašava kako se starije osobe ne smije zaboravljati i prepuštati nemoći i samoći.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!