NA RUBU Ravnatelj pozvao sve koji ne vjeruju u virus neka dođu na par sati u bolnicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nešto je povoljnija situacija trenutno u Općoj bolnici Bjelovar. Nekoliko zdravstvenih liječnika skinuto je s mjere obvezne samoizolacije, a u međuvremenu nije bilo novooboljelih. Ravnatelj Ali Allouch pojasnio je kako je preko vikenda testirano više od 60 osoba, a stiglo je devet pozitivnih nalaza, ni jedan nije od zdravstvenog djelatnika.

Ravnatelj otkriva i kakve su trenutne brojke onih u izolaciji, odnosno u samoizolaciji.
-Imamo 53 medicinska djelatnika u izolaciji, te četiri nezdravstvena djelatnika. U samoizolaciji je 31 medicinski djelatnik, te dvoje nezdravstvenih radnika.
Koronavirusom je u bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno zaraženo 11 liječnika i 40 medicinskih sestara, a ravnatelj je otkrio i kako je trenutno u bolnici na Covid odjelu 18 pozitivnih pacijenata te sedmero pacijenata na obradi. Njihovo stanje je srednje teško do teško, a novost je i što se više na zagrebačke bolnice, upozorava Allouch, pacijenti bjelovarske bolnice ne mogu oslanjati.
Ravnatelj bolnice Ali Allouch
-Zagreb je pun, ne možemo više računati na njihovu pomoć. Svi naši pacijenti ovdje će se kod nas liječiti – poručuje Allouch i podsjeća kako se pacijenti 10 dana nakon infekcije smatraju, prema uputama HZZO-a, izliječenima te se mogu otpustiti na kućno liječenje. No, budući da je često riječ o pacijentima koji imaju i drugih komplikacija, oni na liječenju budu duže od 10 dana, ističe ravnatelj. Trenutno na respiratoru u Bjelovaru nije ni jedan pacijent, no ravnatelj apelira da se to vrlo lako može promijeniti.
-Virus je tu. Ne možemo ga negirati. Tko ne vjeruje, neka dođe kod nas u bolnicu na nekoliko sati i neka vidi svojim očima što se događa i kakvo je stanje. Lijeka niti cjepiva nema, mjere su nam jedini spas trenutno. Stoga apeliram građane da drže distancu, nose maske, peru ruke, ne okupljaju se, jer je to jedini način za sačuvati zdravstvo od kolapsa i urušavanja, a time i živote svih nas – poručio je ravnatelj koji kaže, ne bi volio vidjeti scenarij s kakvim su se suočili Španjolska i Italija proljetos, kod nas u gradu. Unatoč nadljudskim naporima medicinskog osoblja kojima i sam skida kapu, tvrdi da zdravstveni sustav nije održiv bez pomoći građana. A kaos bi vrlo brzo mogao nastati ako se nastavi neodgovorno ponašanje pojedinaca, upozorava Allouch.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!