PROGRAM ZAŽELI Projekt iz kojeg se rađa dvostruka dobit

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – “Zaželi dostojanstven život u Daruvaru” je projekt iz Vladinog programa Zaželi kojim se u Daruvaru zapošljava 25 žena, a još dvadeset je priliku za posao dobilo kroz sličan projekt daruvarske Udruge osoba s invaliditetom. Sve one brinu o ukupno oko 250 korisnika, pa je dobrobit dvostruka, ističe gradonačelnik Damir Lneniček.
– Vjerujem da će se pružena pomoć za naših 250 korisnika na području grada Daruvara itekako vidjeti. U konačnici, naši sugrađani treće životne dobi, samci i svi potrebiti dobiti će uslugu, a naše sugrađanke posao. Mislim da je to hvalevrijedan projekt – rekao je Lneniček.
Slične projekte je na daruvarskom području i ranije provodila Udruga osoba s invaliditetom, a odaziv je, kaže daruvarski gradonačelnik, bio odličan.
– Projekt nam pomaže jer automatski se smanjuje potreba za projektom Pomoć u kući s obzirom na to da se radi o internim projektima. Nadam se da će takvih i sličnih projekata biti i u budućnosti jer ljudima je teško, pogotovo sada u koronakrizi kada je svaka pomoć još više došla do izražaja – ističe Lneniček.
U Daruvaru stoga očekuju uspješnu provedbu.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!