REZULTATI NADZORA Policija evidentirala 135 prekršaja, evo kojih najviše!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prometnih prekršaja ni prošlog vikenda nije nedostajalo na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske. Pojačani nadzor poštivanja prometnih propisa koji se proveo od 30. listopada do 1. studenog 2020. godine izrodio je 135 prometnih prekršaja. U akciji je pozornost ponovno bila usmjerena na najteže prekršaje, tzv. “četiri glavne ubojice u prometu” – alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa te nepropisnu uporabu mobitela.
Od ukupno 135 prekršaja, PU izdvaja – 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 2,10 g/kg izmjerena kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila u Čazmi, 93 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je u Čazmi i ona je iznosila 127 km/h na dionici kolnika na kojemu je ograničenje 70 km/h, 7 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te 26 ostalih prekršaja.
Na prometnicama PU bjelovarsko-bilogorske u navedenom razdoblju dogodilo se pet prometnih nesreća samo s materijalnom štetom dok su u dvije prometne nesreće dvije osobe lakše, a jedna teže ozlijeđene.
– S ciljem daljnjeg smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti, poduzimanje navedenih mjera u prometu se nastavlja. Pozivamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa jer prevelikim pouzdavanjem u svoje vozačke sposobnosti i mogućnosti svog vozila, tragedija se može desiti u trenu i obilježiti vas ili nekog drugog za cijeli život – poručuju iz policije.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!