DANI ZDRAVLJA Mladi Daruvarčani projekt proširili na cijelu Hrvatsku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Deseti dana zdravlja u organizaciji udruge „Impress“ već godinama okupljaju brojne institucije, udruge, a akcija Koracima do zdravlja, koja je pokrenuta iz Daruvara postao je događaj koji se obilježava diljem zemlje. 10. Dani zdravlja otvoreni su konferencijom Mentalno zdravlje za vrijeme pandemije s predstavnicima Ministarstva zdravstva i brojnim gostima, a traju do sredine studenoga te se građani još uvijek imaju priliku uključiti u brojne edukacije.

Zna se koliko je kretanje važno za zdravlje, no često se premalo krećemo što predstavlja siguran preduvjet za razvoj većine bolesti. Život treba učiniti kvalitetnijim i dugovječnijim, a jedan od preduvjeta je svakako fizička aktivnost. S obzirom na to da je kretanje jedan od osnovnih preduvjeta zdravlja, u sklopu 10. Dana zdravlja udruga Impress pokrenula je i ove godine kampanju “Koracima do zdravlja” usmjerenu na podizanje javne svijesti o koristima kretanja u prevenciji bolesti, a održala se u četvrtak 29.10. U akciji su sudjelovali građani diljem Hrvatske koji su šetali i hodali u isto vrijeme s ciljem promocije zdravog načina života, tjelesne aktivnosti te prevencije kardiovaskularnih i ostalih bolesti.

U akciji je sudjelovalo više od 70 sudionika u desetak gradova iz cijele Hrvatske, a organizacije koje su podržale ovu akciju i u svojim gradovima i općinama organizirali Koracima do zdravlja su: Mirovna grupa Oaza, Beli Manastir, Gradsko društvo Crvenog križa Slunj,  Udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika “JA KA” Osijek, Udruga KUMULUS za razvoj kompetencija, učenje, medijaciju, edukaciju, stručno usavršavanje i savjetovanje Zagreb, Udruga Bravo za prevenciju bolesti, zaštitu zdravlja i tjelesnu aktivnost Petrinja, Odred izviđača Zelena Patrola Rajić uz partnere Atletski klub NOGA Novska i Udruga mladih Novska, Gradsko društvo Crvenog križa Ploče, Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec, Savjet mladih Grubišno Polje, Savjet mladih Grada Zadra uz partnere Boksački klub Ares Zadar i Škola trčanja Zadar, Udruga za fizičko i psihičko zdravlje svih građana i sportaša Kondicijska priprema sportaša Zagreb te Udruga Ludus centar za sport i rekreaciju Delnice uz partnera Crveni Križ Delnice.

Kroz Dane zdravlja organiziraju se i brojne edukacije, a istima se možete priključiti na: www.udruga-impress.hr/danizdravlja


PODIJELI S PRIJATELJIMA!