KORONAVIRUS Novih 27 slučajeva zaraze, dio nalaza na čekanju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije u posljednja 24 sata evidentirano je 27 novih slučajeva bolesti COVID-19.  Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

Na području županije trenutno je aktivno 216 slučajeva bolesti COVID-19, 27 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalaze se 22 osobe. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 718 slučajeva bolesti COVID-19.

Stožer apelira na građane koji se testiraju na SARS – CoV-2 virus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne. Epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.

-Također podsjećamo na važne epidemiološke preporuke za sprječavanje širenja COVID-19, koje je objavio županijski Zavod za javno zdravstvo. I nadalje je važno da građani strogo primjenjuju socijalnu distancu, izbjegavaju velika okupljanja, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama, a sve kako bismo zaustavili intenzitet širenja koronavirusa – poručuju iz Stožera.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!