NOVE MJERE Grad osmislio nove načine za pomoć poljoprivredi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Na svoje poljoprivrednike nije zaboravila Garešnica koja je raspisala javni poziv za potpore usmjerene upravo njima. Kriteriji za dobivanje potpora pri tome nisu strogi.

– Korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u upisnik poljoprivrednih gospodarstava koji imaju prebivalište na području grada Garešnice – rekao je pročelnik Miroslav Gerstner.

Na raspolaganju garešnički poljoprivrednici imaju tri mjere – onu za edukaciju i stručno usavršavanje za što mogu dobiti do tisuću i pol kuna, potporu za sudjelovanje na sajmovima koja iznosi maksimalno pet tisuća te potporu za razvoj voćarstva, vinogradarstva i povrtlarstva. U sklopu nje Garešnica s najviše deset tisuća kuna sufinancira primjerice analizu tla, podizanje višegodišnjih nasada i nabavu opreme za zaštitu od tuče. Voćarima i vinogradarima je ta mjera na raspolaganju već neko vrijeme, a povrtlarima od nedavno, navodi Gerstner.

– Prošle godine uveli smo mjeru za povrtlarstvo s obzirom na to da imamo znatno povećanje u povrtlarskim kulturama. Do sada smo imali mjere za voćarstvo i vinogradarstvu, a sada imamo i za povrtlarstvo – kaže Gerstner.

Javni poziv za garešničke poljoprivredne potpore je otvoren do šestog studenog. (D. Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!