NOVA AKCIJA Potrebe su velike, odazovite se darivanju krvi u Bjelovaru!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Svi oni koji se na jedan dan žele osjećati kao heroji, svoje herojstvo mogu pokazati već ovih dana u prostorijama Crvenog križa Bjelovar. Dakako, radi se o još jednoj akciji darivanja krvi koja u vrijeme pandemije dodatno ističe važnost ove tekućine života.

– Pred nama je još jedna akcija darivanja krvi. Održava se 4., 5., i 6. studenog od 10 do 17 sati u ulici 108. puka 1 u Gradskom društvu Crvenog križa Bjelovar – kaže ravnateljica Vida Malek.

Svi oni koji pristupe akciji darivanja krvi, uz osobnu iskaznicu obavezno moraju ponijeti i zaštitnu masku. Malek se nada što većem odazivu jer potrebe su pojačane.

– Vrlo je važno da se za vrijeme pandemije svi oni darivatelji koji mogu dati krv odazovu akcijama darivanja krvi. Potrebe su svakako pojačane jer velik je dio naših darivatelja u izolaciji ili je zaražen virusom. Pozivam sve darivatelje da nam se priključe – ističe Malek.

Podsjetimo, krv može darivati svaki čovjek dobrog općeg zdravstvenog stanja u dobi od 18 do 65 godina. Do 60 godina ako krv daje prvi put, do 70 godina jednom do dva puta godišnje nakon pregleda i odluke liječnika specijalista transfuzijske medicine. Tjelesna težina mora biti veća od 55 kilograma i to proporcionalna visini. Svi koji ispunjavaju uvjete pozvani su da se odazovu jer darivanje je uistinu herojski čin. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!