POLICIJSKA AKCIJA U Bjelovaru uhićen krijumčar, prevozio više migranata!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarska policija je ovih dana spriječila krijumčarenje migranata. Kako su izvijestili iz PU Bjelovarsko-bilogorske, policijski službenici koji provode pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja nezakonitih migracija su 2. studenog oko 3,10 sati u Novoseljanima pored Bjelovara pokušali zaustaviti vozilo Mercedes Sprinter belgijskih registarskih oznaka. Vozač je odbio postupiti po znakovima policijskih službenika te je iskočio iz vozila u usporenom kretanju i pobjegao. Utvrđeno je da je u kombi vozilu prevozio više stranih državljana, a u događaju, na sreću, nitko nije ozlijeđen. Strani državljani su dovedeni u službene prostorije policije radi utvrđivanja identiteta te zakonitosti ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj, kao i daljnjeg postupanja sukladno Zakonu o strancima.

Tijekom dana policijski službenici su uhvatili odbjeglog vozača, 27-godišnjeg državljana Ruske Federacije i Kraljevine Belgije te ga se sumnjiči za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravaka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Dalje poduzetim žurnim i intenzivnim mjerama i radnjama policijski službenici su tijekom istog dana uhvatili još dvoje državljana Kraljevine Belgije starih 38 i 26 godina za koje se sumnja da su da su pomagali u bijegu ranije navedenom 27-godišnjaku.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su 3. studenog u večernjim satima predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!