BRIGA OPĆINE Mala izdvajanja za džep “malih ljudi”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKA TRNOVITICA – Općina Velika Trnovitica i dalje neumorno provodi brojne projekte i to unatoč nimalo zavidnoj epidemiološkoj situaciji. Načelnik Ivan Marković time je vrlo zadovoljan, no napominje kako ne misle samo na velike infrastrukturne poslove, već su im na umu i na ona mala izdvajanja koja direktno idu u džep malih ljudi.

– Što se tiče naših poljoprivrednika, sufinanciramo osiguravanje njihovih poljoprivrednih usjeva. Za sada to godinama funkcionira jako dobro i smatram da se radi o obostranoj koristi – rekao je Marković.

Udruge koje čine veći dio društvenog života na području Velike Trnovitice također opstaju uz pomoć općinske dotacije. Njihovo djelovanje trenutno je zaustavila pandemija koronavirusa.

– Kulturno umjetničko društvo nam je bilo jedno od najaktivnijih i oni na najbolji mogući način prezentiraju našu sredinu, ne samo u Hrvatskoj već i van granica. No, zbog okolnosti kakve jesu, sada ne idu nikuda – kaže Marković.

Oni koji i dalje funkcioniraju i aktivni su, svakako su članovi brojnih vatrogasnih društava, njih više od stotinu, napominje načelnik i dodaje kako je ponosan i nogometnim klubovima, kao i ribičkim udrugama. Njihovo će djelovanje opet doći do izražaja kada se epidemiološka situacija stabilizira. Stoga je prvi čovjek Velike Trnovitice još jednom pozvao sve mještane na strpljenje i odgovornost kako bi kroz ovu situaciju prošli što bezbolnije. (M. Čapo)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!