OBILAZAK RADOVA Škola će sa svim novim dodacima biti znatno pristupačnija djeci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice obišao je radove na obnovi Područne škole Vinica. Uz gradonačelnika radove su također obišli Sanja Prelogović, ravnateljica OŠ Đuro Ester, Dragutin Jeđud, predsjednik Vijeća MO Vinica te pročelnici Ana Mlinarić i Tomislav Golubić.

– Privodimo kraju investiciju vrijednu više od milijun kuna u sklopu koje se obnavljaju prostori Područne škole Vinica. Zahvaljujući investiciji, škola će imati i blagovaonu i kuhinju, jer cilj je našim osnovcima osigurati topli obrok – rekao je, gradonačelnik.
Trenutno se provode poslovi rekonstrukcije, odnosno izgradnje i opremanja kuhinje i blagovaonice, dok su radovi rekonstrukcije sanitarnih čvorova obavljeni.

Po smjeni u školi boravi oko 35 učenika, a kapacitet blagovaone od 40 metara četvornih prilagođen je navedenoj brojki, tako da će svi učenici moći istu koristiti istovremeno. Važno je za istaknuti da će osim blagovaone opremljena biti i kuhinja, veličine 15 metara četvornih koja će zadovoljiti sve sanitarne uvjete da se njoj može posluživati, ali i pripremati hrana. Dograđen je i hodnik koji će povezivati novouređene prostorije sa školom te je dorađen prilaz (rampa) za osobe s invaliditetom. Po završetku radova omogućit će se i proširenje zbornice, čime će se zasigurno doprinijeti kvalitetnijem radu učitelja i ostalog osoblja škole.
Radovi su započeli krajem srpnja, a završetak istih se očekuje do kraja godine.
Navedenim radovima prethodili su radovi na sanaciji krovišta zgrade škole, pri čemu su popravljena oštećenja na drvenom krovištu, izvedena paropropusna i vodonepropusna armirana krovna membrana te je postavljen novi glineni crijep.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!