POTPISALI UGOVORE Deset žena dobilo novu priliku za posao

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – O svojim starijim i nemoćnim žiteljima na području Općine Veliko Trojstvo brine se kroz više različitih programa. Udruga za pomoć u kući na čijem je čelu Ankica Kramarić potpisala je ugovor nastavka projekta Zaželi, odnosno Zaželi II.
– U Slavonskom Brodu 4. rujna potpisali smo ugovor s Ministarstvom rada za projekt Zaželi II koji ćemo pokrenuti s deset nezaposlenih žena od kojih će svaka imati šest korisnika – kaže Kramarić.
FOTO: PUK VELIKO TROJSTVO
Iako je svaki početak težak jer je potrebna prilagodba kako gerontodomaćica, tako i korisnika, nema sumnje da je projekt itekako koristan i potreban. Projekt traje 18 mjeseci, no zaposlenice će raditi 12 mjeseci.
– Vrijednost projekta je 927 tisuća i 880 kuna. U tom financijskom iznosu i prema proračunu su plaće za djelatnice i sve ono što će nam biti potrebno za obnašanje projekta – rekla je Kramarić.
A koliko je ovo dobra prilika za buduće zaposlenice zna i Višnjica Kušević koja je dobila novu priliku i novi posao.
– Dva mjeseca sam bez posla, radila sam kao zaštitar, no dala sam otkaz jer zaista je bilo teško u ovoj koronakrizi. Posao mi je vrlo potreban jer imam troje djece. Mislim da je ovo dobra prilika i na njoj sam zahvalna – rekla je Kušević.
Lijepo je svjedočiti da se i u ovim teškim vremenima realiziraju dobri projekti, oni koji će ljudima omogućiti kvalitetniji i ugodniji život, usprkos svim nedaćama. Ponosni su na to u Velikom Trojstvu. 

PODIJELI S PRIJATELJIMA!