STAMBENO PITANJE Općina u proračunu osigurala 200 tisuća kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

SIRAČ – Gradovima i općinama koji imaju potpore za rješavanje stambenog pitanja za mlade obitelji se pridružio i Sirač. Ove je godine po prvi put raspisao javni poziv za ukupno tri mjere, navodi načelnik Branimir Miler.
Načelnik Branimir Miler
– Ne radi se samo o kupnji kuće već se radi i o renoviranju kuće i adaptaciji. Postoji cijeli paket u kojem je navedeno koje se sve pogodnosti mogu ostvariti – rekao je Miler.
Sirač konkretno daje potpore za kupnju građevinskog zemljišta, za gradnju kuće, ali i za rekonstrukciju kuće ili stane. Pravo na općinsku pomoć ima obitelj pod uvjetom da barem jedan od supružnika nije stariji od 40 godina, da im je to prvi stambeni objekt u vlasništvu i da barem jedan od njih ima stalna primanja. Interesa, ističe Miler, ima.
– Interesa ima. Moram naglasiti da ima dosta mladih ljudi koji su planirali ostati. Neki su se čak i vratili dok neki dakako još uvijek odlaze van naše države. No, uvijek je situacija takva, što je i normalno, da netko ode, a netko ostane – kaže Miler.
Sirač daje potpore od najviše 15 tisuća kuna za kupnju građevinskog zemljišta i maksimalno 45 tisuća za stambeni objekt. U proračunu je osigurano ukupno 200 tisuća kuna, a javni poziv je otvoren do kraja godine.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!