STIGLI NALAZI U dvije županije čak 92 osobe zaražene koronavirusom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA, BJELOVAR – Na području Koprivničko – križevačke županije potvrđena su 53 nova slučajeva bolesti COVID-19. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.
-Trenutno je aktivno 247 slučajeva zaraze, 44 osobe su ozdravile, a na bolničkom liječenju nalazi se 19 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 848 slučajeva bolesti COVID-19, javljaju iz lokalnog stožera te apeliraju na građane koji se testiraju da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne. Epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.
Na području Bjelovarsko – bilogorske županije u posljednja 24 sata potvrđeno je 39 novih slučajeva zaraze koronavirusom. 33 novozaražene osobe s područja su grada Bjelovara, dvije s područja su grada Čazme, a po jedna novozaražena osoba s područja su grada Daruvara i općina Sirač, Veliki Grđevac i Rovišće. U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalaze se 833 osobe.
U protekla 24 sata jedna osoba je preminula s koronavirusom, a dosad je preminulo ukupno 24 osoba čija smrt je povezana s COVIDOM 19 na području Bjelovarsko-bilogorske županije od početka pandemije.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!