DOBRODOŠLE MJERE Osigurane potpore u poduzetništvu i obrtništvu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Poslovanje uz pomoć Grada pokrenuti i razviti mogu garešnički poduzetnici. Garešnica je raspisala javni poziv za potpore u poduzetništvu i obrtništvu kojima se želi pomoći onim najmanjima, tumači pročelnik Miroslav Gerstner.
– Korisnici mjera su obrtnici te mikro, mali i srednji poduzetnici utvrđeni Zakonom koji imaju prebivalište na području grada Garešnice – rekao je Gerstner.
Uz to ne smiju imati duga prema Gradu, a moraju imati najmanje jednu osobu zaposlenu na neodređeno vrijeme. Na raspolaganju su im tri mjere koje se odnose na ovogodišnje troškove.
– Svi troškovi su prihvatljivi i nastali su nakon 1. siječnja 2020. godine. Sufinanciranje se odnosi na nabavu i ugradnju strojeva i opreme, program doškolovanja i stručnog usavršavanja te poticanja osnivanja novih poduzeća – kaže pročelnik.
Garešnički obrtnici za kupnju strojeva i opreme od Grada tako mogu dobiti deset tisuća kuna, za stručno usavršavanje dvije tisuće, a za osnivanje novih poduzeća i obrta pet tisuća. (D. Mlinac)

PODIJELI S PRIJATELJIMA!