NOVA 54 SLUČAJA Stožer upozorava da na pojačanu lokalnu transmisiju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KOPRIVNICA – Na području Koprivničko-križevačke županije u posljednja 24 sata potvrđena su 54 nova slučaja bolesti COVID-19. Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku, izvijestio je tamošnji Stožer civilne zaštite.

Na području Koprivničko-križevačke županije trenutno je aktivno 275 slučajeva bolesti COVID-19, 32 osobe su ozdravile, a na bolničkom liječenju nalazi se 17 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 908 slučajeva bolesti COVID-19.

Stožer apelira na građane koji se testiraju na SARS – CoV-2 virus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne. Epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.

Stožer moli građane i da obrate pažnju i na važne epidemiološke preporuke za sprječavanje širenja COVID-19, koje je objavio županijski Zavod za javno zdravstvo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!