BUTTERNUT ČAROLIJA Preradom do džema, keksa ili soka od tikve

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKO TROJSTVO – Da nije svako zlo zlo i da se loša situacija može preokrenuti u nešto dobro, dokazao je OPG Bačak iz Velikog Trojstva. Kada su ostali bez posla, a naslijedili zemlju primili su motike u ruke i ušli u agrarne vode. Krenuli su s butternut tikvom, danas imaju šest do sedam vrsta i bave se preradom, a i u preradu ih je natjerala nužda u obliku tuče, priča Goran Bačak.

– Tuča nam je potukla negdje oko tridesetak tona butternut tikve koja više nije bila konzumna i nije se mogla prodati jer ju je led jako uništio. To nam je bio input da pokrenemo preradu i barem nešto spasimo – rekao je Bačak.
Spasili su, pronašli inspiraciju i proširili asortiman proizvoda od tikve.
– Imamo džemove od tikve, kekse od tikve, a čak smo radili i sok od butternut tikve – kaže Bačak.
Mogu se kod njih pronaći i ukiseljene tikvice, ali i ona klasičnija zimnica koja s tikvicama i tikvama nema veze. Posebice u kriznim godinama poput ove najbolje, kaže Goran Bačak, prolazi ono što je standardno.
– Ljudi jednostavno čuvaju novac i onda je prerađene tikve jako teško plasirati. No, ono standardno i osnovno poput krastavaca, rajčice i paprike uvijek će se moći prodati – zaključio je Bačak.
Ipak, oni koji probaju njihove specijalitete od tikve se po njih i vraćaju.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!